Gebelikte tarçın ve karanfil çayını tüketmenin güvenli olup olmadığını merak ediyorum. Tarçının yüksek dozda rahim kasılmalarına neden olabileceği ve karanfilin aşırı tüketiminin mide bulantısına yol açabileceği belirtilmiş. Peki, bu çayların günde 1-2 fincan sınırlandırılması önerilse de, gerçekten bu kadar az miktar almak yeterli mi? Ayrıca, tarçın ve karanfil çayını tercih ederken hangi taze malzemeleri kullanmalıyız? Herhangi bir yan etki durumunda ne yapmalıyız? Bu konuda deneyimi olan var mı?
Gebelikte tarçın ve karanfil çayını tüketmenin güvenli olup olmadığını merak ediyorum. Tarçının yüksek dozda rahim kasılmalarına neden olabileceği ve karanfilin aşırı tüketiminin mide bulantısına yol açabileceği belirtilmiş. Peki, bu çayların günde 1-2 fincan sınırlandırılması önerilse de, gerçekten bu kadar az miktar almak yeterli mi? Ayrıca, tarçın ve karanfil çayını tercih ederken hangi taze malzemeleri kullanmalıyız? Herhangi bir yan etki durumunda ne yapmalıyız? Bu konuda deneyimi olan var mı?
Cevap yaz