Yasemin Çayı Günümüzde yasemin çayı, özellikle kadınlar arasında oldukça popüler bir çay türüdür. Hem lezzeti hem de insan vücudu üzerindeki olumlu etkileri nedeniyle birçok kişi tarafından yaygın bir şekilde tüketilmektedir. Yasemin çayı, yasemin bitkisinin ülkemizde de yaygın olarak bulunması nedeniyle oldukça kolay bir şekilde temin edilebilmektedir. Genellikle sıcak ya da ılık olarak tüketilen bu çay, kış aylarında daha fazla tercih edilmektedir. Ana vatanı Asya olan bu bitki, doğal olarak yetişebilmekte ve ülkemizde de özellikle yetiştirilmektedir. Yasemin Çayının Kullanımı Yasemin çayının kullanımı genellikle karışım olarak yapılmaktadır. Bu çay, genellikle tek başına değil, başta yeşil çay olmak üzere diğer birçok farklı bitki çayı ile karıştırılarak tüketilmektedir. Bu şekilde hem lezzeti hem de vücuda olan faydaları artırılmaktadır. Tatlandırıcı olarak şeker yerine bal, pekmez, reçel gibi malzemeler kullanılmaktadır. Ayrıca, çayı yapabilmeniz için sadece birkaç adet yasemin yaprağı kullanmanız yeterli olacaktır. Yasemin Çayının Faydaları Nelerdir?
Yasemin Çayı Nasıl Yapılır? Yasemin çayının hazırlanması oldukça basittir. Diğer birçok çaydan çok daha kolay bir şekilde hazırlanabilmektedir. Bu çay, 4 bardaklık hazırlanarak tekrar ısıtılabilmektedir. Bunun için bir 4 bardaklık demlik içerisine bir yemek kaşığı kadar kuru yasemin bitkisi atmanız gerekmektedir. Bu şekilde 5 dakika bekleyerek demlenmesini sağlayın. Eğer bu süreden daha uzun beklerseniz yasemin çayı acıyacak ve soğumaya başlayacaktır. Artık tatlandırarak tüketebilirsiniz ya da diğer bitki çayları ile karıştırabilirsiniz. Yasemin Çayının Yan Etkisi Var mıdır? Yasemin çayının içerisinde bulunan maddeler oldukça masum maddelerdir. Ancak içerisinde az miktarda da olsa kafein bulunmaktadır. Bu çayı yeşil çay ile karıştırdığınız zaman daha fazla kafein olacaktır. Bu nedenle kafeine karşı bir hassasiyetiniz var ise yasemin çayı tüketmemelisiniz. Ayrıca hamile kadınlar da bu çayı tüketmemelidir. |