Gül çayı nasıl hazırlanır ve nelere dikkat edilmelidir?

Kokusu ve şifasıyla gül çayı, hem ruhu hem bedeni besleyen doğal bir terapi sunuyor. Doğru hazırlama teknikleriyle bu çayın faydalarından maksimum düzeyde yararlanabilir, günlük hayatınıza dingin bir mola katabilirsiniz.

19 Kasım 2025

Gül Çayı Hazırlama Rehberi


Gül Çayının Faydaları


  • Stres azaltıcı ve sakinleştirici etkisi
  • C vitamini deposu ve bağışıklık güçlendirici
  • Sindirim sistemini düzenleyici özellikleri
  • Antioksidan kaynağı olması

Malzemeler


  • 2 yemek kaşığı kurutulmuş gül yaprağı (organik ve ilaçsız)
  • 500 ml su (tercihen filtrelenmiş)
  • İsteğe bağlı: bal, limon, tarçın veya nane

Hazırlama Yöntemi

  • Suyu kaynatın ve 1-2 dakika bekletin (100°C'den biraz soğuması için)
  • Gül yapraklarını demlik veya fincana ekleyin
  • Üzerine sıcak suyu dökün ve 5-7 dakika demlenmeye bırakın
  • Süzerek servis yapın
  • İsteğe bağlı tatlandırıcıları ekleyin

Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Kesinlikle ilaçlı veya hijyenik olmayan güller kullanmayın
  • Gül yapraklarını çok uzun süre demlemeyin (acılaşabilir)
  • Hamileler ve kronik rahatsızlığı olanlar doktora danışmalı
  • Günde 2-3 fincandan fazla tüketmeyin
  • Gül yapraklarını serin ve kuru yerde saklayın

Püf Noktaları

  • Demleme süresini damak zevkinize göre ayarlayın
  • Taze gül kullanacaksanız miktarı iki katına çıkarın
  • Gül çayını sıcak veya soğuk olarak tüketebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;