Ekinezya çayı nasıl hazırlanır ve hangi malzemeler gerekir?

Doğal bir bağışıklık destekleyici olarak bilinen ekinezya çayını en doğru şekilde hazırlamanın püf noktalarını keşfedin. Bu rehber, bitkinin tüm potansiyelinden faydalanabilmeniz için ideal demleme tekniklerini ve dikkat edilmesi gereken önemli noktaları içeriyor.

19 Kasım 2025

Ekinezya Çayı Hazırlama Rehberi


Gerekli Malzemeler:


  • 1-2 tatlı kaşığı kurutulmuş ekinezya yaprağı/çiçeği/kökü (tercihinize göre)
  • 250 ml (1 su bardağı) kaynar su
  • İsteğe bağlı: Bal, limon dilimi veya tarçın çubuğu

Hazırlama Yöntemi:


  • Su kaynatıcıda veya tencerede suyu kaynatın
  • Demlik veya fincan içine ekinezya bitkisini ekleyin
  • Kaynar suyu ekinezyanın üzerine dökün
  • Kapağını kapatarak 10-15 dakika demlenmeye bırakın
  • Süzgeç yardımıyla süzün
  • İsteğe bağlı olarak bal, limon veya tarçın ekleyerek servis yapın

Önemli Notlar:

  • Hamileler, emziren anneler ve otoimmün hastalığı olanlar doktora danışmadan tüketmemelidir
  • Günde 1-3 fincandan fazla tüketilmesi önerilmez
  • Kurutulmuş ekinezya yerine taze bitki kullanıyorsanız miktarı iki katına çıkarabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;