Adaçayı gerçekten de Türkiye'nin farklı bölgelerinde yetişebiliyor. Özellikle Akdeniz ikliminin hakim olduğu yerlerde bu bitkinin gelişimi daha iyi oluyor. Akdeniz Bölgesi'nin yanı sıra Ege ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri de adaçayı yetiştiriciliği açısından önemli. Peki, bu bölgelerdeki iklim ve toprak koşulları, adaçayının kalitesini nasıl etkiliyor? Ayrıca, İç Anadolu Bölgesi'nde de adaçayı yetiştiriciliği yapıldığını biliyorum ama iklimin daha sert olmasının bitki üzerindeki etkileri neler?
Adaçayı gerçekten de Türkiye'nin farklı bölgelerinde yetişebiliyor. Özellikle Akdeniz ikliminin hakim olduğu yerlerde bu bitkinin gelişimi daha iyi oluyor. Akdeniz Bölgesi'nin yanı sıra Ege ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri de adaçayı yetiştiriciliği açısından önemli. Peki, bu bölgelerdeki iklim ve toprak koşulları, adaçayının kalitesini nasıl etkiliyor? Ayrıca, İç Anadolu Bölgesi'nde de adaçayı yetiştiriciliği yapıldığını biliyorum ama iklimin daha sert olmasının bitki üzerindeki etkileri neler?
Cevap yaz